Seçim sonrası satışlarda beklenmedik bir artış oldu

Forklift üreticisi STILL ARSER’in Türkiye’de seçimler nedeniyle duraksamasını beklediği satışları, yüzde 30 büyüdüğü 2022 yılını bile geride bırakacak kadar hareketli gidiyor. STILL ARSER’in Genel Müdürü Mustafa Çiper, “Marketlerdeki büyüme ve e-ticaretin dönüşümü satışlarımızı artırdı” dedi.

Arkas Holding’in, malzeme elleçleme ve depo ekipmanları üreticisi Alman STILL GmbH ile ortaklığı olan STILL ARSER’in Genel Müdürü Mustafa Çiper, seçim sonrası Türkiye pazarında öngörülerinin ötesinde bir hareketlilik olduğunu söyledi. Çiper, “Seçim atmosferi etkiler diye düşünüyorduk ama ilk 4 ay sektör olarak 8-9 binlik bir satış yapıldı. Geçen yılın üzerine çıkma ihtimalimiz yüksek. Market zincirlerindeki hızlı büyüme ve e-ticaretin dönüşümü satışlarımızın artmasında etkili” diye konuştu.

Çiper, Türkiye’de yıllık olarak ortalama 20 bin dolarlık 30 bin forklift aracının satılmasının ‘tüketimin artışına dair beklentiye’ ilişkin bir umut göstergesi olduğunun altını çizdi. Çiper, “STILL ARSER, 2022 yılında ciro olarak yüzde 30, siparişlerde de yüzde 15 büyüdü. Geçen yıl da IT projelerinde bir değişim dönüşüm yaşayan STILL ARSER, 2023’te SAP/S 4 Hana projesine geçiş yaptı” dedi.

Leave a Comment